Zavřít reklamu

Většina aplikací společnosti Facebook už v současné době nabízí tmavý režim. Messenger obdržel podporu v březnu minulého roku, Instagram na podzim a WhatsApp před několika měsíci. Bohužel přímo aplikaci Facebooku musíme využívat stále ve světlém režimu. Brzy se to však konečně má změnit. Tmavý režim se již v současné době testuje u řady uživatelů a díky tomu máme k dispozici první screenshoty.

Z dostupných obrázků už můžeme vidět, že je tmavý režim v podstatě hotový a připraven na vydání. Na téměř každém screenshotu je vidět správně vyladěná černá, pozadí, nápisy i ikony. Z nastavení také můžeme vidět, že si uživatelé budou moct vybrat, jestli tmavý režim Facebooku vynutí, anebo bude aplikace následovat výběr systému.

Všimnout se dá zároveň toho, že v celé aplikaci spíše převažují odstíny šedé než úplná černá, která by vyhovovala OLED displejům ještě více. Z dalších obrázků můžeme vidět i to, že Facebook chystá redesign sekce pro digitální rovnováhu, ve které se každý může podívat kolik času tráví na Facebooku. V neposlední řadě bychom se měli v blízké budoucnosti dočkat i funkce pro sledování koronaviru.

Dnes nejčtenější

.