Zavřít reklamu

Operační systém HarmonyOS je budoucností ekosystému společnosti Huawei a čínský technologický gigant na jeho vývoj vynakládá značné prostředky. A pro tento rok si stanovil smělý cíl – mít systém na 300 milionech zařízení.

Z těchto 300 milionů by 100 milionů zařízení mělo běžet rovnou z krabice (prvními zařízeními budou telefony nové vlajkové řady Huawei P50). Huawei také uvedl, že jeho platforma přitáhla již 20 prodejců hardwaru a 280 společností vyvíjejících software. Konkrétně však žádnou nejmenoval. Huawei již dříve uvedl, že HarmonyOS dostanou formou updatu desítky zařízení, včetně telefonů řad Mate 40, Mate 30, Mate 20, P40 a P30, smartphonů Mate 40E, Nova 8, Nova 8 Pro, Mate 20 X 4G, Mate 20 X 5G nebo ohebných telefonů Mate X, Mate Xs a Mate X2, tabletů MatePad Pro a MediaPad M6 a čínské verze chytrých hodinek Watch GT 2 Pro.

Huawei to však bude mít s etablováním HarmonyOS těžké. Uživatelé jsou zvyklí na Android a jen tak snadno nebudou chtít „přesedlat“ na jiný systém. HarmonyOS je navíc podle některých jen špatně zamaskovaným Androidem (konkrétně Androidem 10). Jen pro zajímavost – Google již před dvěma lety oznámil, že počet androidových zařízení ve světě přesáhl 2,5 miliardy. Nyní to již bude podstatně více, takže Huawei čeká opravdu těžká práce.

Dnes nejčtenější

.