Zavřít reklamu

Vzpomínáte si na Nokii N-Gage? Šlo pravděpodobně o první „řádný“ herní telefon, který nabídl směrový ovladač, herní tlačítka a hry ve formě cartridge. Vypuštěn byl do světa již v roce 2003. I když byl považován za komerční propadák, vyšlo na něm několik zajímavých titulů. Ty si nyní díky novému emulátoru Symbianu (OS, na kterém zařízení běželo) můžete na svém telefonu s Androidem zahrát i vy.

Emulátor s názvem EKA2L1 je dostupný v obchodě Google Play. Podle vývojářů ze studia Play Software podporuje Nokii N-Gage stejně jako prostředí Symbian S60v1, S60v3 a S60v5. Uživatelské recenze na emulátor uvádějí, že podporuje „téměř všechny“ hry, které na zařízení vyšly, včetně tehdy populárních titulů jako Tony Hawk’s Pro Skater, Pathway to Glory, Red Faction nebo Call of Duty.

Abyste si hry z N-Gage mohli na svém androidovém smartphonu zahrát, bude nutné si stáhnout systémové soubory pro symbianová zařízení, která chcete emulovat. Zde pomůže „strýček“ Google. Stojí za to také poznamenat, že proces nastavení emulátoru je složitější než např. u emulátorů pro konzole GameCube nebo PS2. Budete muset si nainstalovat zmíněné systémové soubory, přičemž spouštění her – jak se zdá – není otázkou prostého nasměrování aplikace do správného adresáře. Můžeme tedy doufat, že vývojáři proces nastavení v budoucnu zjednoduší. Jinak budete ještě potřebovat 64bitové androidové zařízení, alespoň 3 GB operační paměti, GPU podporující standard OpenGL ES 3.0 a „dobrý“ procesor.

Tvůrci emulátoru potvrdili, že pracují na podpoře herní platformy N-Gage 2.0, takže bychom si mohli brzy zahrát hry z N-Gage QD, jako například Age of Empires 3, Brothers in Arms, Metal Gear Solid Mobile nebo Tomb Raider Underworld.

Dnes nejčtenější

.