Zavřít reklamu

Xiaomi ve třetím nebo čtvrtém kvartálu letošního roku představí novou vlajkovou loď, která se bude chlubit poddisplejovým fotoaparátem. Informoval o tom známý čínský leaker vystupující pod jménem Digital Chat Station.

Nová vlajková loď Xiaomi bude podle leakera používat poddisplejový fotoaparát nové generace, který prý zajistí, že jím pořízené snímky budou stejně kvalitní jako ty produkované běžnou selfie kamerkou. K zajištění dostatečné úrovně propustnosti světla v oblasti snímače prý technologický gigant použije speciální displej se speciálním uspořádáním pixelů, což zajistí chod fotoaparátu bez obětování obrazové kvality.

Digital Chat Station také uvedl, že chystanou vlajkovou loď aktuálně třetího největšího smartphonového výrobce na světě bude pohánět čipset Snapdragon 888 nebo Snapdragon 888 Pro (Plus) a že bude podporovat rychlé nabíjení s výkonem 100 W. S ohledem na tyto parametry není vyloučeno, že novou „vlajkou“ Xiaomi bude již nějakou dobu spekulovaný Mi Mix 4.

Smartphone s poddisplejovým fotoaparátem by letos měli představit i další velcí smartphonoví hráči jako Samsung (u něj tuto technologii podle všeho „vynese“ ohebný telefon Galaxy Z Fold 3), Oppo, Vivo nebo ZTE.

Dnes nejčtenější

.