Zavřít reklamu

Xiaomi je jedním z hlavních hráčů a průkopníků v oblasti technologií rychlého nabíjení a nyní opět dokázalo, že tyto tituly mu patří právem. „Vytáhlo se“ totiž s nabíječkou s rekordním výkonem 200 W, která telefon nabije doplna za pouhých několik minut. Umožňuje to nová technologie s názvem HyperCharge.

Čínský smartphonový obr svou novou supervýkonnou nabíječku otestoval na upraveném telefonu Mi 11 Pro (úprava konkrétně spočívala v použití 5000mAh baterie místo původní s kapacitou 4000 mAh). Z 0–100 % se zařízení nabilo za pouhých 8 minut, přičemž na 10 % se dobilo již za 44 sekund a na 50 % za tři minuty.

To však není všechno. Technologie HyperCharge zahrnuje i ultrarychlé bezdrátové nabíjení s výkonem 120 W, pomocí něhož se zmíněný smartphone nabil doplna za pouhých 15 minut. Na 10 % se přitom dobil již za minutu a na 50 % za 7 minut.

I když jsou výše uvedená čísla průlomová, na nasazení zmíněné technologie u komerčních telefonů si budeme muset nějakou dobu počkat. Stojí také za zmínku, že Xiaomi se při takto vysokých nabíjecích rychlostech bude zcela jistě muset vypořádat s velkým problémem – degradací baterie.

Dnes nejčtenější

.