Zavřít reklamu

200W nabíječka Xiaomi, o které jsme informovali před dvěma měsíci, by se u prvních zařízení mohla objevit již překvapivě brzy. Podle některých čínských blogerů má technologický gigant v plánu začít ji vyrábět v červnu příštího roku.

Jak Xiaomi v květnu ukázalo, superrychlá nabíječka, postavená na nové technologii HyperCharge, byla schopná nabít upravenou verzi telefonu Mi 11 Pro (s kapacitou baterie sníženou z 5000 na 4000 mAh) z nuly doplna za pouhých 8 minut. Technologie také podporuje ultrarychlé bezdrátové nabíjení s výkonem 120 W – zmíněný smartphone se takto plně nabil jen za čtvrt hodiny. Pro srovnání – dnešní nejrychlejší nabíjecí technologie dokáží telefony dobít za necelých 30 minut, bezdrátově pak zhruba za 40 minut.

Xiaomi později přiznalo, že tak rychlé nabíjení je spojeno se zásadním „ale“ – velmi rychle snižuje životnost baterie. V tuto chvíli není jasné, jestli čínský smartphonový obr hodlá tento problém nějak řešit, nebo se spoléhá na to, že uživatelé mění jeho telefony tak často, aby si projevů rychle degradující baterie nevšimli.

Podle blogerů by tato technologie mohla debutovat v nejvyšším modelu příští vlajkové řady Xiaomi Mi 12 s názvem Mi 12 Ultra.

Dnes nejčtenější

.