Zavřít reklamu

V první polovině roku dosáhly příjmy z mobilních aplikací a her z obchodů Google Play a App Store 64,9 miliardy dolarů (zhruba 1,4 bilionu korun), což představuje meziroční růst o 24,8 %. Odhaduje to analytická společnost Sensor Tower.

Z výše zmíněných celkových tržeb tvořily tržby obchodu Applu 41,5 mld. dolarů, 23,4 mld. dolarů připadlo na obchod Googlu. Obchod Googlu nicméně porazil „jablíčkový“ obchod z hlediska růstu – z roku na rok jeho tržby vzrostly o 30 %, zatímco u App Storu to bylo o 22,1 %.

Nejvýdělečnější neherní aplikací byl TikTok, v němž uživatelé za prvních šest měsíců roku utratili přes 920 milionů dolarů (zhruba 19,7 mld. korun). Druhou v pořadí byla videoplatforma YouTube, která vydělala zhruba 565 milionů dolarů (asi 12,1 mld. korun) a první trojici nejúspěšnějších uzavírá Tinder s přibližně 520 miliony dolarů (zhruba 11,1 mld. Kč). Za nimi následovaly „appky“ Piccoma, Disney+, Tencent Video, Google One, iQIYI, LINE Manga a Twitch.

Nejstahovanější neherní aplikací byl rovněž TikTok (384,6 mil. stažení), následovaný aplikacemi Facebook, Instagram, WhatsApp, Telegram, Messenger, Zoom, Snapchat, CapCut a Google Meet. Pokud jde o hry, nejvýdělečnější byla „trvalka“ Honor of Kings, která za první polovinu roku vydělala přes 1,5 mld. dolarů (přes 32 mld. korun), druhé místo obsadil PUBG Mobile s necelými 1,5 mld. dolarů a první trojici nejúspěšnějších uzavírá Genshin Impact s miliardou dolarů (asi 21,4 mld. korun). Dalšími v pořadí byly tituly Roblox, Coin Master, Pokémon GO, Candy Crush Saga, Garena Free Fire, Rise of Kingdoms a Uma Musume. Celkově dosáhly příjmy z her 44,7 mld. dolarů (zhruba 958 mld. Kč), což je meziročně o 17,9 % více.

Nejstahovanější hrou pak byl arkádový hit Join Clash 3D (115,6 mil. stažení), následovaný tituly Garena Free Fire, High Heels, Bridge Race, Among Us, Subway Surfers, Phone Case DIY, Ludo King, Candy Crush Saga a DOP 2.

Dnes nejčtenější

.