Zavřít reklamu

Jak z našich předchozích novinek víte, Google má někdy během podzimu (pravděpodobně v říjnu) představit své nové Pixely – Pixel 6 a Pixel 6 Pro. Nyní do éteru pronikla pro mnohé nemilá zpráva, kterou Google vzápětí potvrdil – telefony nebudou mít v balení nabíječku.

Posledním smartphonem Googlu s nabíječkou v balení je čerstvě představený Pixel 5a. Americký technologický gigant se tak vydává ve stopách Applu a Samsungu. Podle něj většina lidí již doma má alespoň jednu USB-C nabíječku, takže prý není potřeba k jeho telefonům přibalovat další. Stejně jako Apple a Samsung však Google „cudně“ pomlčel o tom, že tento krok mu pomáhá šetřit peníze. Jeho argumentace je nicméně jiná než u jeho „kolegů“. Smartphonoví obři totiž nepřítomnost nabíječky v balení zdůvodňovali ohledy na životní prostředí.

Bude zajímavé sledovat, jestli tento (podle nás neblahý) trend budou následovat čínští smartphonoví výrobci. Pravděpodobně (zatím) ne, protože mnoho z nich u svých telefonů akcentuje nabíjecí výkon, a k dosažení všech těchto vysokých nabíjecích rychlostí (dnes u některých čínských telefonů není výjimkou ani výkon přes 100 W) potřebují uživatelé použít nabíječku a kabel v balení. To se však samozřejmě může obratem změnit, stačí si vzpomenout, jak se Samsung loni vysmíval Applu kvůli chybějící nabíječce v balení Applu 12, jen aby ho o pár měsíců později napodobil s řadou Galaxy S21.

Dnes nejčtenější

.