Zavřít reklamu

Facebook se již nějakou dobu snaží integrovat komunikaci mezi svými aplikacemi. Konkrétně tak činí od loňského září, kdy uživatelům Messengeru a Instagramu umožnil posílat přímé zprávy, vyhledávat účty a provádět hovory bez nutnosti opustit příslušnou platformu. Nyní to vypadá, že sociální gigant činí další krok ke sjednocení komunikace mezi různými aplikacemi, tentokrát mezi Facebookem a Messengerem.

Podle informací webu Fox Business plánuje Facebook ve své stejnojmenné hlavní aplikaci již brzy umožnit hlasové a video hovory, aby uživatelé mohli volat přátelům přímo, tedy bez nutnosti přepínat mezi aplikacemi. Nová funkce se prý již nyní testuje na vybraném vzorku uživatelů.

Než Facebook v roce 2014 vypustil do světa Messenger, volání (a chatování) z hlavní aplikace Facebooku nebylo „novou funkcí“. Šlo o její integrální funkcionalitu. S tím, jak se zvyšovala její popularita, však šéf Facebooku Mark Zuckerberg oznámil, že se domnívá, že nejlepší bude aplikace oddělit, aby se každá soustředila na něco jiného – Facebook na zobrazování kanálu News Feed a Messenger na volání a chatování. Vysvětlil to tím, že na mobilním zařízení může každá aplikace dělat dobře jen jednu věc. Zdá se však, že se časy mění, a určitě nejen my bychom uvítali možnost si z Facebooku (opět) zavolat.

Dnes nejčtenější

.