Zavřít reklamu

Facebook prošel v poslední době jak na PC, tak i na telefonech několika změnami. Na tmavý režim sice na Androidu stále čekáme, nicméně společnost nyní přidala alespoň jednu funkci, která usnadní používání na telefonu. A to je přesunutí menu do spodní části. Díky tomu se Facebook aplikace lépe ovládá jednou rukou.

S příchodem protáhlých displejů u smartphonů je stále těžší ovládat některé aplikace, které mají prvky a položky v horní polovině obrazovky. Mnoho společností už tak vydalo aktualizace, ve kterých tlačí ovládací prvky aplikací co nejvíce dolů. Samsung šel dokonce tak daleko, že představil úplně novou nadstavbu One UI, která už je uzpůsobená tomuto modernímu trendu telefonů s poměrem 20:9 a vyšším.

Facebook se nyní přidává k těmto společnostem. Menu nově naleznete úplně dole. A to od verze aplikace 264.0.0.44.111. Je dost možné, že se k novince dostanete i v dřívější verzi, protože Facebook tuto funkci donedávna testoval a u uživatelů aktivovat na straně serveru. Podle počtu uživatelů, kteří již ale lištu dole mají, to vypadá, že test byl u konce a Facebook rozběhl kompletní nasazení této funkce. Aplikaci Facebook můžete stahovat z obchodu Google Play. Pokud vám to nabízí starší verzi, můžete si ručně stáhnout aktualizaci ze serveru APKMirror.com

Dnes nejčtenější

.