Zavřít reklamu

Google uvedl na scénu smartphony Pixel 6 a Pixel 6 Pro. Nabízejí mimo jiné první vlastní čipset amerického technologického giganta (který podle všeho vznikl ve spolupráci se Samsungem), chytré fotografické funkce a neotřelý design zadní strany.

Pixel 6 dostal do vínku plochý AMOLED displej s úhlopříčkou 6,4 palců, rozlišením 1080 x 2400 px a obnovovací frekvencí 90 Hz a nahoře uprostřed umístěným kruhovým průstřelem. Stejně jako model Pro jej pohání 5nm čipset Google Tensor (složený ze dvou procesorových jader Cortex-X1 s frekvencí až 2,8 GHz, dvou jader Cortex-A76 s taktem až 2,25 GHz a čtyř úsporných jader Cortex-A55 s frekvencí až 1,8 GHz a GPU Mali-G78), který doplňuje 8 GB operační paměti a 128 nebo 256 GB interní paměti.

Fotoaparát je dvojitý s rozlišením 50 a 12 MPx, přičemž primární disponuje světelností objektivu f/1,9 a optickou stabilizací obrazu a druhý je „širokáč“ se světelností objektivu f/2,2 a úhlem záběru 114°. Mírně vystouplý fotomodul má tvar horizontálního pruhu táhnoucího se v horní části zad od jedné strany ke druhé, což je design, který jsme u smartphonů ještě neviděli. Základní model se od modelu Pro v tomto ohledu liší tím, že fotomodul je posazený o něco výše. Přední kamerka má rozlišení 8 MPx.

Fotoaparát nabízí několik chytrých funkcí. Magic Eraser automaticky vymaže ze snímků nežádoucí předměty či osoby, Face Unblur dodatečně doostří rozmazaný obličej a Motion Mode rozmaže pohybující se objekty, aby snímky působily dynamičtěji. Kromě toho je tu také funkce Live Translation, která dokáže pomocí hledáčku okamžitě přeložit zprávy, texty a popisky v až 55 jazycích, a to bez nutnosti připojení k síti.

Součástí výbavy je poddisplejová čtečka otisků prstů, stereo reproduktory, NFC i bezpečnostní čip Titan M2 (ten je přímo součástí Tensoru). Výrobce telefon nezapomněl vybavit ani stupněm krytí IP68.

Baterie má kapacitu 4614 mAh a podporuje rychlé nabíjení s výkonem 30 W (podle výrobce se na 50 % kapacity nabije za půl hodiny), rychlé bezdrátové nabíjení s výkonem 21 W a také reverzní bezdrátové nabíjení. Operačním systémem je pochopitelně Android 12.

Pokud jde o model Pro, ten disponuje zakřiveným LTPO AMOLED displejem s velikostí 6,71 palců, rozlišením 1440 x 3120 px, variabilní obnovovací frekvencí 120 Hz, nahoře uprostřed umístěným průstřelem (tím se chlubí jako vůbec první Pixel) a oproti sourozenci výrazně tenčími rámečky. Čipsetu Tensor v tomto případě sekunduje 12 GB operační paměti a 128, 256 a 512 GB interní paměti.

Fotoaparát je trojitý s rozlišením 50, 48 a 12 MPx, přičemž druhý je vybaven periskopickým teleobjektivem s čtyřnásobným zoomem a optickou stabilizací obrazu. Přední kamerka má rotlišení  11,1 MPx a pyšní se ultraširokoúhlým objektivem. Fotoaparát jinak nabízí stejné funkce jako základní model.

Stejně jako sourozenec dostal model Pro do vínku poddisplejovou čtečku otisků prstů, stereo reproduktory, NFC a čip Titan M2 a stupeň odolnosti IP68.

Baterie má kapacitu rovných 5003 mAh a podporuje 30W rychlé nabíjení, 23W rychlé bezdrátové nabíjení i reverzní bezdrátové nabíjení. Samozřejmě i v tomto případě má vše softwarové „pod palcem“ Android 12.

Pixel 6 se bude v Evropě prodávat od 649 eur (zhruba 16 600 Kč), cena Pixelu 6 Pro bude začínat na 898 eurech (necelých 23 tisíc korun). Nutno dodat, že na starém kontinentu bude dostupnost omezena pouze na tři země – Německo, Francii a Velkou Británii. Kromě těchto zemí budou novinky k dostání také v USA, Kanadě, Austrálii, Japonsku a na Tchaj-wanu. Do prodeje by měly vstoupit 28. října.

Dnes nejčtenější

.