Zavřít reklamu

Čínský technologický gigant Huawei se na právě proběhlé akci 2021 Huawei Developer Conference pochlubil, že jeho operační systém HarmonyOS běží již na 150 milionech zařízení. Podle něj jde o historicky nejrychleji rostoucí operační systém v tak krátké době.

Systém HarmonyOS 2 byl oficiálně představen začátkem června a od té doby Huawei vypustil aktualizaci s ním na celou řadu zařízení. V současnosti ji dostávají desítky velmi starých smartphonů a tabletů Huawei a Honor.

Podle čínského obra se na tvorbě ekosystému HarmonyOS k dnešnímu dni podílí přes 1700 hardwarových partnerů, více než 400 partnerů v oblasti služeb a aplikací a přes 1,3 milionu vývojářů aplikací. Jde prý o „největší propojený univerzální chytrý ekosystém na světě“.

Nutno podotknout, že zmíněných 150 milionů zařízení se týká pouze Číny. Kdy Huawei hodlá svůj systém vypustit globálně, v tuto chvíli není známo. Společnost každopádně pro globální uživatele stále vyvíjí uživatelskou nadstavbu EMUI, která v nejnovější verzi (12) přináší některé prvky (zejména vizuální) z HarmonyOS 2.

Dnes nejčtenější

.