Zavřít reklamu

Do éteru pronikly údajné klíčové specifikace herního telefonu Black Shark 5. Podle příspěvku na čínské sociální síti Weibo bude smartphone lákat mimo jiné na Samsung E4 AMOLED obrazovku se 144Hz obnovovací frekvencí a 720Hz vzorkovací frekvencí a superrychlé nabíjení s výkonem 120 W.

Kromě toho by Black Shark 5 měl dostat do vínku čipset Snapdragon 888+, až 12 GB operační a 256 GB vnitřní paměti a baterii s kapacitou 4600 mAh. Měl by to tedy být v podstatě Black Shark 4 s lepším čipem (předchůdce poháněl Snapdragon 870). Příspěvek na Weibu se také zmiňuje o modelu Pro, který prý bude disponovat novým špičkovým čipsetem Qualcommu Snapdragon 8 Gen 1, rozlišením displeje QHD+ (a 144Hz obnovovací frekvencí jako mázákladní model) a baterii s kapacitou 5000 mAh. Ani zde nebude chybět podpora pro 120W nabíjení.

Vzhledem k tomu, že telefony řady Black Shark 4 byly uvedeny na scénu loni v březnu, není vyloučeno, že jejich nástupců se dočkáme už zhruba za dva měsíce. Black Sharku se ale týká ještě jedna zpráva. Podle čínského webu 36kr.com plánuje tuto značku, která patří smartphonovému gigantovi Xiaomi, koupit čínský technologický a herní obr Tencent. Údajně za ni nabízí závratné 3 miliardy jüanů (v přepočtu přes 10 miliard korun).

Dnes nejčtenější

.