Zavřít reklamu

Samsung je již nějakou dobu lídrem na trhu skládacích smartphonů, a to díky modelům Galaxy Z Fold a Z Flip. Honor, bývalá podznačka společnosti Huawei, však nedávno v Číně uvedla na trh vlastní skládací telefon a brzy jej pustí i na mezinárodní trh. Honor Magic Vs jednoduše chce zpochybnit dominanci Samsungu.

Honor Magic Vs byl oznámen už v listopadu loňského roku, mezinárodní premiéru si ale odbude až 27. února na veletrhu MWC v Barceloně. Telefon je vybaven 6,45palcovým 120Hz OLED displejem na přední straně a 7,9palcovým 90Hz OLED skládacím displejem. Je poháněn čipsetem Snapdragon 8+ Gen 1, má 12 GB RAM a 256GB nebo 512GB úložiště. Na zadní straně má čtveřici fotoaparátů s 54MPx hlavním snímačem, 8MPx teleobjektivem a 50MPx ultraširokoúhlým objektivem. Nechybí mu ani 16MPx selfie kamera ve vnějším displeji (a i tom vnitřním). Baterie je 5 000mAh a podporuje 66W kabelové nabíjení, to bezdrátové chybí.

V novém videu představuje JerryRigEverything pant a vnitřní součásti telefonu, které ukazují pokročilou konstrukci, kterou Honor u modelu Magic Vs používá. Není však zcela dokonalý. Chybí mu třeba hodnocení voděodolnosti, které naopak Galaxy Z Fold4 má. Nemá také fotoaparát pod vnitřním displejem a jeho teleobjektiv disponuje nižším rozlišením. Magic Vs ale boduje jinde.

Předně jde o pant, který umožňuje zařízení zavřít tak, aby byla mezi oběma polovinami viditelná mezera. Díky tomu tedy zabraňuje vnikání prachu a nečistot. Honor Magic Vs má také použitelnější vnější displej, protože je jednoduše širší a více tím připomíná displej klasického mobilního telefonu. Má vyšší kapacitu baterie, rychlejší nabíjení nebo vyšší rozlišení hlavního širokoúhlého fotoaparátu. Cenu ještě neznáme, měla by se ale pohybovat kolem 1 200 dolarů tedy cca 27 tisíc Kč bez daně.

Dnes nejčtenější

.