Zavřít reklamu

Aplikace Kontakty Google pro smartphony s Androidem skýtá spoustu příležitostí pro vylepšování a implementaci nových funkcí, a Google si toho je velmi dobře vědom. V souvislosti s podporou widgetů se Google podle dostupných zpráv chystá zavést jedno velmi užitečné vylepšení, které zajisté potěší nejednoho uživatele.

Kontakty Google pro Android dostanou kromě stávajícího widgetu také druhý widget na domovskou obrazovku, který uživatelům umožní připnout oblíbené položky pro lepší přehled a rychlejší přístup. Důkazy o tom, že se tato novinka chystá, objevili redaktoři zpravodajského serveru 9to5Google v kódu aplikace Kontakty Google.

První widget nese název „Individual Contact“. Tvar pro profilovou fotografii je tvořen jednoduchým kruhem, v levém dolním rohu mají uživatelé k dispozici zkratku pro volání, zatímco zkratky pro zahájení psaní textových zpráv se nachází v pravé horní části kruhové ikonky. Podobu widgetů si můžete prohlédnout ve fotogalerii tohoto článku. Velikost tohoto widgetu mohou uživatelé měnit, a mohou si jej nastavit také v podobě lišty, která bude obsahovat jméno kontaktu. V celém textu je použito barevné schéma Dynamic Color.

 

Další z widgetů se jmenuje „Oblíbené kontakty“. V rámci tohoto widgetu budou mít uživatelé možnost vytvořit zkratku až pro sedm kontaktů označených hvězdičkou. Widget lze rozšířit až na dva řádky, výchozí velikost je 4×1 s obrázky ve tvaru obdélníku se zaoblenými rohy. V době psaní tohoto článku nicméně zmíněné widgety kontaktů nebyly oficiálně k dispozici.

Dnes nejčtenější

.