Zavřít reklamu

Podle posledních zpráv to vypadá, že společnost Google pracuje na vylepšení svých služeb napříč všemi možnými platformami. Mezi služby od Googlu, které se v poslední době dočkaly zajímavých vylepšení, patří mimo jiné také Kontakty Google. Ty nyní ve své webové verzi nabízí rychlejší, snazší a efektivnější možnost úprav.

Minulý týden jsme vás na stránkách Android magazínu informovali o vylepšení, kterého se dočkala aplikace Google Kontakty. Nyní přichází zajímavá novinka také do Google Kontaktů, které jsou součástí služby Gmail pro webové prohlížeče. Díky nejnovější aktualizaci můžete nyní snadno a rychle upravovat kontakty přímo v postranní liště Gmailu.

Prohlédněte si snímek obrazovky nové verze Kontaktů a snímky starého postupu:

Již v roce 2020 přidala společnost Google do rozhraní Gmailu postranní panel, ve kterém si uživatelé mohli rychle prohlédnout kontakty a nedávné konverzace, nyní přímo v liště přibyla také možnost úprav. Zatímco v předchozích verzích se po kliknutí na ikonku pro úpravy otevřela stránka contacts.google.com, nyní je možné úpravy provádět přímo v panelu.

  • Spusťte Gmail, vpravo nahoře klikněte na ikonku aplikací a zvolte Kontakty.
  • V zobrazeném postranním panelu vyberte příslušný kontakt a v horní části klikněte na ikonku tužky.
  • Proveďte potřebné úpravy a kontakt uložte.

V nové verzi Kontaktů na webu můžete také přidávat nový kontakt, a to následujícím způsobem:

  • Spusťte Gmail, vpravo nahoře klikněte na ikonku aplikací a zvolte Kontakty.
  • Klikněte na Vytvořit kontakt
  • Zadejte potřebné údaje a uložte

Nové možnosti úprav kontaktů se postupně začnou šířit mezi uživatele v průběhu dnešního dne. Pokud tedy máte zatím stále původní verzi, stačí jednoduše počkat. Aktualizace je dostupná všem majitelům osobních účtů od Googlu v rámci služby Google Workspace, G Suite Basic a Business.

Dnes nejčtenější

.