Zavřít reklamu

E-mailová služba Gmail od Googlu se mezi řadou uživatelů těší velké popularitě. Posledních pár dnů se ale aplikace Gmail ve verzi pro smartphony s operačním systémem Android potýká s nepříjemnou chybou, která nejednomu uživateli komplikuje život. Na vině jsou problémy se synchronizací Gmailu.

Jednou z výhod, které nabízí Gmail (nejen) pro Android, je možnost přihlásit se ke čtení a odesílání e-mailů z jiných účtů než Google. Integrace aplikací Microsoft Outlook a Hotmail do služby Gmail je v současné době nefunkční. Posledních pár dní se ale uživatelé Gmailu pro Android potýkali s nepříjemným problémem, v jehož rámci docházelo k selhávání při pokusu o synchronizaci se servery společnosti Microsoft, což znemožňovalo vyzvedávání pošty z příslušných e-mailových účtů prostřednictvím Gmailu.

Gmail vykazoval problémy se synchronizaci se servery společnosti Microsoft, a uživatelé, kteří se v příslušné aplikaci pokoušeli vyzvedávat nově příchozí e-mailové  zprávy, naráželi  na chybové hlášení o problémech při synchronizaci složky s tím, že to mají zkusit později. Společnost Google byla na problém okamžitě upozorněna a začala s vyšetřováním hlavní příčiny problému. Potíž na straně Googlu nebyla v průběhu vyšetřování odhalena, firma se proto spojila s týmem společnosti Microsoft. Microsoft obratem potvrdil, že skutečně dochází k potížím při synchronizaci s IMAP serverem, a začala pracovat na vyřešení problému. Pokud se i vy zatím stále potýkáte s potížemi se synchronizací, stačí ještě chvilku vydržet – v současné chvíli by komplikace měly být z velké části napraveny.

Dnes nejčtenější

.