Zavřít reklamu

Vývoj technologií jde neustále kupředu. Jedním z důkazů je neustále se rozšiřující počet skládacích smartphonů od nejrůznějších výrobců, které díky své konstrukci nabízí nové možnosti zobrazení obsahu. Těmto trendům se pochopitelně musí přizpůsobit také vývojáři aplikací, včetně společnosti Google. Ta nedávno aktualizovala svou aplikaci Gmail tak, aby její používání bylo co nejefektivnější i pro majitele skládacích smartphonů.

Po řadě optimalizací aplikace Workspace a dalších aplikací Google pro tablety nyní aplikace Gmail pro Android nabízí možnost zobrazení pro skládací mobilní zařízení ve dvou panelech. Majitelé zařízení typu Samsung Galaxy Fold mají nově možnost využívat nástroje Google Meet a Gmail v dvoupanelovém zobrazení, a to včetně karty Chat.

V aplikaci Gmail se na displejích skládacích zařízení vlevo zobrazuje seznam zpráv a nad ním vyhledávací panel. Na této straně obrazovky se nachází také tlačítko pro vytvoření nové e-mailové zprávy. Na druhé polovině displeje se pak zobrazuje celá zpráva s možností rozbalení, přes celou spodní část displeje se táhne panel s tlačítky pro Mail, Chat, Spaces a Meet. Společnost Google o podpoře displejů skládacích zařízení u aplikace Gmail informovala na svém oficiálním blogu, kde také uvedla, že zmíněné funkce jsou již dostupné. Majitelé tabletů mají již nějakou dobu k dispozici upravené zobrazení aplikace Gmail, uživatelé skládacích smartphonů si ale ještě donedávna museli vystačit s pouhým roztažením rozhraní aplikace na vnitřní displej.

Dnes nejčtenější

.