Zavřít reklamu

To, že by z dílny společnosti Google měl v dohledné budoucnosti vzejít nový model smartphonu, není žádným tajemstvím. Otazníky ale panovaly ohledně toho, o jaký konkrétní smartphone půjde. O něco více světla do celé záležitosti vnesl nedávný zápis u Federální komise pro komunikace (FCC).

Před vydáním jakéhokoli zařízení s bezdrátovým připojením je třeba získat schválení od různých vládních regulačních orgánů po celém světě, například FCC ve Spojených státech. Dnes večer se u FCC objevila trojice nových záznamů, které poukazují na nové zařízení z dílny společnosti Google. Zařízení, které si nechal Google nedávno registrovat u FCC, nese podle zmíněného zápisu označení „telefon“. S největší pravděpodobností by mohlo jít buďto o Pixel 7, nebo o skládací Pixel Fold.

Všechny nové výpisy – G0DZQ, GHL1X a GWKK3 – na sebe navzájem odkazují a jeden z nich obsahuje zmínku o dalším modelu s označením G82U8. Všechna modelová označení by nicméně měla popisovat stejný telefon. Spekuluje se o tom, že by Google mohl představit nový Pixel 7a, který by měl oproti předchozím modelům  nabídnout například lepší fotoaparát, bezdrátové nabíjení nebo kvalitnější displej. Ve hře je ale také varianta, že by mohlo jít o skládací smartphone Pixel Fold, který by měl být podle dostupných zpráv uveden na trh v průběhu letošního roku. Vzhledem k tomu, že v zápisu chybí údaj o rozměrech chystaného zařízení, nelze jednoznačně říci, zda se bude jednat o standardní nebo skládací model.

Nový smartphone od Googlu by měl být nicméně uveden na trh ještě před podzimním eventem Made by Google. K představení by mohlo dojít zhruba v polovině tohoto roku. V době psaní tohoto článku ještě nebyl znám termín konání konference Google I/O, právě ta by se ale mohla stát příležitostí k představení chystané novinky.

Dnes nejčtenější

.