Zavřít reklamu

Kromě standardních funkcí pro všechny uživatele jsou důležitou a nedílnou součástí aktualizací operačních systémů také funkce zpřístupnění, většinou určené pro uživatele s nejrůznějšími handicapy. Právě aktualizace tohoto typu nyní společnost Google zavádí jak u operačního systému Android, tak i u Wear OS 3 pro chytré hodinky.

V rámci vylepšení přístupnosti na již tak drobných displejích chytrých hodinek zavádí Google u operačního systému Wear OS 3 možnost nastavení monoaudia. Tato možnost má uživatelům s handicapem snížit míru dezorientace, způsobené rozděleným zvukem. Uživatelé se zrakovým handicapem by se v dohledné době měli pro změnu dočkat možnosti ještě lepší korekce barev nebo přepnutí do režimu odstínů šedi.

Vylepšení se v rámci zpřístupnění dočká také operační systém Android, respektive prohlížeč Google Chrome pro Android. Uživatelé spolu s novou aktualizací získají možnost zvětšení textu, obrázků, videa nebo třeba ovládacích prvků, a to až o 300 %. Na smartphonech řady Pixel je v současné chvíli možné zvětšení až o 200 %. V sekci Nastavení -> Zpřístupnění. Nové možnosti zvětšení prvků v Google Chrom pro Android jsou v současné chvíli dostupné v Chrome Beta (111), do veřejné verze prohlížeče si najdou cestu v průběhu března.

Mezi další aktualizace patří funkce potlačení okolního hluku v Google Meet, která bude postupně zpřístupněna ještě širší uživatelské základně, nové kombinace emoji v Emoji Kitchen pro klávesnici Gboard a nové anotační nástroje v Google Drive.

Dnes nejčtenější

.