Zavřít reklamu

Od chytrých digitálních asistentů obvykle očekáváme, že bez problémů zvládnou zadané úkoly, a to včetně obsluhy jednotlivých prvků chytré domácnosti. O Google Assistant to ještě donedávna platila, nyní ale tento nástroj vykazuje v řadě zemí po celém světě značné problémy, v jejichž rámci selhává ovládání smart home.

Pokud jste se dnes ráno pokusili pomocí Google Assitant provést něco jako aktivaci světel nebo zapnutí televizoru, možná jste si – podobně jako řada dalších uživatelů v řadě regionů po celém světě – všimli něčeho zvláštního. Zdá se, jako kdyby Google Assistant zapomněl, jak by měl ovládat zařízení chytré domácnosti. Populární virtuální asistent z dílny společnosti Google, který kromě jiného dokáže na základě vámi zadaných hlasových příkazů ovládat vše od nejrůznějších domácích spotřebičů až po robotický vysavač, trpí jistými technickými obtížemi.

Konkrétně to vypadá, že uživatelé v současné době nejsou schopni přimět zmíněného digitálního asistenta k tomu, aby „rozuměl“ výzvám, které souvisí s aktivací nebo deaktivací příslušných zařízení smart home. Na zadané pokyny typu „Hey Google, turn on the lights“ obvykle Google Assistant reagoval obratem a zadaný příkaz bez problému splnil. V současné chvíli se ale řada uživatelů potýká s tím, že se jim dostane odpovědi, že asistent zadanému příkazu nerozumí. Problém hlásí uživatelé zejména ve Spojených státech, ale i mimo tuto oblast. Podle dostupných informací se zdá, že se závada omezuje na ovládání zařízení chytré domácnosti, protože Google Assistant je stále schopen provádět jiné úkoly, například odpovídat na dotazy nebo vést obousměrnou konverzaci. Zdá se také, že problém se týká konkrétně Google Assistant, protože služba Google Home stále funguje, jak má.

Zaznamenali jste i vy potíže s ovládáním chytré domácnosti přes Google Assistant?

Dnes nejčtenější

.