Zavřít reklamu

Na dnešním MWC 2023 Nothing potvrdil, že jeho druhý smartphone, Nothing Phone (2), bude uveden na trh s vylepšenou čipovou sadou Snapdragon Série 8 od Qualcomu. Cílem je především dosáhnout celkově většího výkonu. Nothing bohužel ve svém tweetu neuvedl o který model čipu půjde, ale dá se předpokládat nasazení Snapdragon 8 druhé generace.

To ve skutečnosti není nějak překvapující. Nový Nothing Phone (2) by si jistě takové vylepšení zasloužil. Nothing Phone (1), přestože byl považován za prémiovější telefon, běžel na Snapdragonu 778. Tento čip měl sice dostatečný výkon, ale tak silný jako Snapdragon 8 a později vydaný Snapdragon 8+ první generace přece jen nebyl.

Je samozřejmě otázkou, jak nasazení výkonnějšího čipu ovlivní cenu telefonu. První verzi Nothing Phone lze dnes pořídit zhruba za 10 500 Kč ve variantě s 8 GB RAM a interní paměť 128 GB a 12 GB RAM a interní paměť 256 GB vyjde na 14 000 Kč. Dražší čip může ovšem poukazovat na vyšší cenu. Doufejme, že se Nothing podaří vyvážit stránku výkonu a cenové hladiny tak, aby byl nový Nothing Phone (2) stále stejně zajímavý jako jeho první verze.

Dnes nejčtenější

.