Zavřít reklamu

Po letech vydávání chytrých hodinek stojících na vlastním proprietárním systému Xiaomi se zdá, že tato čínská společnost připravuje uvedení nových hodinek, které ale už poběží na Wear OS 3 od Googlu. A je to od ní samozřejmě dobrý tah. 

Mezi nejznámější zástupce tohoto systému patří hodinky Samsungu, tedy Galaxy Watch4 a Watch5, loni přibyly i ty přímo dodavatele softwaru, tedy Google Pixel Watch. Pomalu se do zástupu nositelností podporujících tento systém přidávají další a další výrobci, třeba Fossil nebo Montblanc. Je to poměrně logické, protože systém nabízí více než vlastní řešení.

Logická změna strategie 

Kromě svého rozsáhlého portfolia telefonů má čínský elektronický gigant Xiaomi také celou řadu nositelných zařízení, od cenově dostupných fitness trackerů, jako je Mi Band 7, až po drahé chytré hodinky, jako jsou Xiaomi Watch S1. Jen tento týden společnost ostatně také celosvětově vydala hodinky Xiaomi Watch S1 Pro, které nabízejí prémiový, a přesto pořád tradiční, design chytrých hodinek, blíže nespecifikovaný 12nm čip, zdravotní senzory a dostatečnou výdrž baterie, která na jedno nabití vydrží až dva týdny (což bude o řešení s Wear OS problém).

U modelů vyšší třídy Xiaomi nabízí, že hodinky běží na „MIUI Watch OS“, ale pod kapotou jsou tyto chytré hodinky stále založeny na Androidu. Jenže tím, že dělá Xiaomi věci po svém, často jeho produktům chybí některé z exkluzivních funkcí, které běžně umožňují aplikace a služby Google. Podle zdroje obeznámeného s vývojem může společnost využít služby Google Play a celou značku „Wear OS“ na nadcházejícím připravovaném modelu, aby konečně vytvořila hodinky, díky nimž se fanoušci Wear OS u nich budou cítit jako doma.

Podrobnosti nemáme, ale hodinky by měly běžet na Wear OS 3 a měly by být spravovány stejnou aplikací „Mi Fitness (Xiaomi Wear)“, kterou dnes nositelná zařízení společnosti používají. Měly by také vycházet pod stejnou značkou „Xiaomi Watch“ jako stávající řada hodinek bez Wear OS. Vydání by mohlo být plánováno ke konci letošního roku. Protože je pak Xiaomi třetím největším prodejcem smartphonů a má početnou základnu fanoušků, může jeho řešení hodinek s Wear OS skutečně zatopit právě i Galaxy Watch Samsungu. 

Dnes nejčtenější

.