Zavřít reklamu

Detekce pádu u chytrých hodinek je velmi užitečná funkce. Často se ale stává, že se detekce aktivuje i ve chvíli, kdy uživatel ve skutečnosti není v ohrožení – k těmto situacím často dochází zejména při sportu. Podle dostupných zpráv to vypadá, že by funkce detekce pádu u hodinek Pixel Watch měla být schopná tyto případy spolehlivě rozpoznat.

Jak bylo slíbeno při uvedení na trh, společnost Google tento týden zavádí funkci detekci pádu pro své chytré hodinky Pixel Watch. Zmíněná funkce by podle tvrzení společnosti Google měla být schopná tvrdý pád od pádů a prudkých pohybů v rámci cvičení – jako příklad mohou sloužit například takzvané „angličáky“. Google dále s odvoláním na rozsáhlé testování uvádí, že funkce detekce pádu na Pixel Watch dokáže také ignorovat rychlé zotavení z malého zakopnutí.

„Tuto funkci jsme také testovali proti vysoce energetickým aktivitám, které zahrnují náraz, náhlý pád nebo nadměrné pohyby paží – myslíme tím aktivity jako angličáky, skákání nebo plavání – aby tyto typy aktivit nevyvolaly falešné oznámení,“ uvádí Google. Funkce detekce pádu na Pixel Watch se spustí ve chvíli, kdy dojde k prudkému pádu, po kterém následuje přibližně 30 sekund bez pohybu. Využívá snímače pohybu a strojové učení v zařízení. Na hodinkách se následně objeví upozornění, že byl detekován pád, spolu s červeným kroužkem odpočítávání. Uživatel bude mít také možnost zadat, zda je v pořádku, nebo že spadl a potřebuje pomoc. Proces detekce byl vyvinut na základě široké škály údajů o lidských a simulovaných pádech a dalších pohybových vzorcích, aby bylo možné opravdu přesně detekovat skutečné pády a co nejvíce minimalizovat potenciální falešné poplachy.

Dnes nejčtenější

.