Zavřít reklamu

Když se poprvé začalo ve větší míře hovořit o skládacích smartphonech, někteří jim nevěštili příliš světlou budoucnost. Příslušná technologie ale od dob svých počátků ušla celkem velký kus cesty, a do vod skládacích smartphonů se nyní pouští čím dál více společností. Skládacím smartphonům z dílny společnosti Samsung tak na trhu roste zdatná konkurence.

Odborníci očekávají, že se v letošním roce nabídka skládacích smartphonů od nejrůznějších výrobců oproti předchozím letům ještě více rozroste. Popularita tohoto typu chytrých telefonů je totiž na vzestupu, a letošní ročník Světového mobilního kongresu byl důkazem, že jsou si této skutečnosti vědomi i samotní výrobci.

Podle společnosti Display Supply Chain přišlo v roce 2022 se skládacím smartphonem celkem sedm různých značek včetně Samsungu. V letošním roce by mělo podle Display Supply Chain jít již o deset značek, z jejichž dílen by mohlo vzejít minimálně 37 modelů skládacích zařízení. Nejméně 16 z těchto telefonů bude disponovat konstrukcí typu „clamshell“, zatímco zhruba 20 z nich bude disponovat konstrukcí typu „kniha“. Druhý typ konstrukce je tedy podle všeho mezi výrobce populárnější. Podle odhadů analytika Rosse Younga by se v průběhu letošního roku mohlo prodat celkem zhruba 19 milionů skládacích smartphonů všech možných značek. Mezi nejočekávanější novinky tohoto patří Samsung Galaxy Z Fold a Samsung Galaxy Z Flip 5. Oba zmíněné modely by měly spatřit světlo světa v průběhu třetího kvartálu letošního roku.

Dnes nejčtenější

.