Zavřít reklamu

Mnozí z vás mají jistě v paměti rok 2014, kdy z aplikace Facebook zmizela možnost přístupu ke zprávám. Uživatelé, kteří si chtěli číst a provozovat konverzaci s dalšími uživateli Facebooku, se tak museli spoléhat buďto na Facebook na počítači, nebo si do svých smartphonů nainstalovat Messenger. Nezbývalo nám, než se této situaci přizpůsobit, a málokoho napadlo, že by se tato skutečnost mohla někdy v budoucnu změnit.

Facebook poprvé odstranil možnost přístupu ke schránce zpráv v hlavní aplikaci Facebooku v roce 2014. V roce 2016 pak odstranil možnost přístupu k doručené poště i z verze Facebooku pro mobilní prohlížeče. Jednalo se o součást křečovité snahy přimět lidi, aby si místo toho stáhli aplikaci Messenger. Po téměř deseti letech společnost Meta změnila názor, a v jednom ze svých nedávných blogových příspěvků potvrdila, že se doručená pošta vrátí zpět do aplikace Facebook.

V příspěvku mimo jiné stojí, že Meta momentálně testuje možnosti přístupu uživatelů k obsahu Messengeru v rámci aplikace Facebook, a v brzké době hodlá toto testování ještě více rozšířit. Meta chce podle všeho uživatelům usnadni způsob sdílení obsahu, který objeví na Facebooku, aniž by museli přecházet z jedné aplikace do druhé. Ve zmíněném blogovém příspěvku se společnost Meta dále pochlubila tím, že počet aktivních uživatelů Facebooku dosáhl dvou miliard, a uvedla, že se letos hodlá zaměřit na umělou inteligenci, posílání zpráv, tvůrce a monetizaci.

Dnes nejčtenější

.