Zavřít reklamu

V dnešní době se uživatelé Facebooku naučili sdílet de facto veškeré aktivity, které v dané chvíli vykonávají, a to se svými přáteli. Mnoho lidí tohoto faktu využívá, a tak si pomocí aktivit přátel vybírají zajímavé filmy, díky čemuž si tak udělají se svou drahou polovičkou kulturní večer.

Na základě zkušeností vašich přátel na již zmiňované sociální síti si můžete mimo jiné najít i místo, kde se skvěle naobědváte, a další. Samozřejmostí jsou taktéž zkušenosti s lékaři, tudíž se pak můžete velmi pečlivě rozmyslet, ke komu vlastně se svým zdravotním problémem zajdete. Inženýři z Facebooku jsou si tohoto faktu velmi dobře vědomi, a tak se rozhodli zveřejnit zcela novou funkci Recommendations neboli Doporučení.

Jestliže si povolíte funkci Doporučení, bude Facebook sbírat různé odpovědi a mapovat je přímo pro vás. Abych vše uvedl na pravou míru, ukážeme si vše na jednoduchém příkladě. Vy, jakožto uživatel sociální sítě, jste se stali účastníkem komentářů pod určitým příspěvkem. Přímo v komentářích vám Facebook nabídne rozšířené informace o navrhovaných podniků, a to podobným způsobem, jako když vložíte do komentářů příspěvek s odkazem.

Změny se však netýkají jen komentářů. Na stránkách jakékoliv firmy Facebook přidává možnost vytvářet akce, jako je plánování schůzek, nákupy vstupenek, anebo požádat o cenové údaje. Jinými slovy, americká společnost se vám snaží pomoci najít firmy, abyste s nimi mohli vykonat nějaký obchod – nákup oblečení a další. Samozřejmě to vše v rámci jedné aplikace.

Podle oficiálního vyjádření Facebooku je nová funkce stále ve stavu vývoje. Každopádně, v následujících několika dnech se novinky dočkáme i my uživatelé z České republiky. Možnost je prozatím dostupná jen pro část obyvatel USA.

Zdroj: AndroidPolice

Dnes nejčtenější

.