Zavřít reklamu

Platforma YouTube je mimo jiné proslulá svými často přísnými podmínkami, které stanovuje jak tvůrcům, tak i uživatelům. Mezi jevy, které YouTube odmítá tolerovat, patří mimo jiné vulgární a další podobné projevy. To by se ale již brzy mohlo změnit – alespoň to naznačuje nejnovější aktualizace zásad používání YouTube.

Aktualizace zásad používání platformy YouTube nyní dává uživatelům prostor k provádění některých akcí, které byly dříve zakázány. V tomto případě nová aktualizace zásad nyní umožňuje uživatelům na platformě nadávat. Jedná se o poměrně překvapivou novinku, protože právě nadávky byly něčím, co se YouTube snažil ze své platformy důsledně vymýtit. Nadávky byly zapovězené jak v komentářích, tak i ve videích, a ačkoliv ne vždy docházelo k jejich reálnému potírání, tehdejší zásady používání YouTube hovořily více než jasně. Zejména tvůrcům hrozily za používání vulgarit nepříjemné sankce.

Poté, co YouTube zavedl svou politiku potírání nadávek, omezil tvůrcům možnost nadávat v prvních sedmi sekundách svých videí. Pokud navíc video obsahovalo velké množství nadávek, YouTube jej následně označil jako nevhodné, a tvůrci ztratili nárok na monetizaci. Z těchto přísných zásad ale YouTube nedávno překvapivě slevil. Nyní mohou tvůrci ve svých videích za určitých podmínek používat vulgarity, aniž by jejich videím hrozila demonetizace. Pokud tvůrci dokážou omezit množství neslušných výrazů, které ve svých videích používají, nebudou mít podle nových zásad žádný problém. Zmíněná aktualizace umožňuje uživatelům nadávat v prvních sedmi sekundách jejich videí. Musí však být umírněné, protože použití silně vulgární mluvy způsobí, že YouTube video demonetizuje. V souvislosti s touto novou aktualizací zásad YouTube zároveň tvůrcům klade na srdce, aby nadávali jen málo.

Dnes nejčtenější

.