Zavřít reklamu

Generální ředitel Huawei Richard Yu provází svou společnost skrze těžké časy. Společnost nicméně pořád žije a potřebuje patřičné promo. Proto také tento CEO společnosti zveřejnil jednu skutečně dech beroucí fotku z aktuálně připravovaného telefonu.

Yu se ostatně nijak nesnažil skrýt, o jaký telefon se jedná, protože příspěvek na Weibo je označen jako „z Huawei P60 Pro“. Pravděpodobně se jedná o snímek z teleobjektivu (berte na vědomí, že už je značně komprimovaný). Konkrétně je tento smartphone vybaven 64MPx snímačem OmniVision OV64B a objektivem s 3,5násobným přiblížením. Zajímavé je, že tento snímač má barevný filtr RYYB, což je dlouholetá specialita společnosti Huawei.

Huawei P60 Pro

Pokud jde o další fotoaparáty, mělo by jít o dvojici 50MPx modulů – Sony IMX888 v hlavním a IMX858 v ultraširokoúhlém. Nepotvrzené specifikace hovoří o 6,6“ QHD+ displeji se 120Hz obnovovací frekvencí (1 920Hz PWM stmívání), 5 000mAh baterii se 100W nabíjením, krytí IP68 a vlastní systém HarmonyOS 3.0 (protože Huawei má přístup k Androidu zapovězený).

První zpráva tvrdila, že telefon bude používat čipovou sadu Snapdragon 8+ Gen 1, ačkoli pozdější úniky ukazovaly spíše na 8 Gen 2. V obou případech se kvůli obchodním omezením a jiným sankcím na značku jedná pouze o 4G čipy.

Dnes nejčtenější

.