Zavřít reklamu

Trhu s ohebnými telefony jasně vévodí Samsung. Ten si na letošní rok chystá již páté generace svých skládaček Galaxy Z Fold a Z Flip, neznamená to ale, že by se ostatní výrobci nesnažili o to si z tohoto trhu něco ukousnout pro sebe. Hodně se angažuje Huawei a nyní se bude snažit vybojovat si své místo na výsluní i společnost Realme.

Realme je mladá čínská značka, protože byla založena teprve v roce 2018, na český trh vstoupila hned rok poté. U zákazníků boduje tím, že ve svých řešení přináší maximální možnou výbavu za co nejmenší možné peníze. Právě i proto by mohl mít první ohebný produkt společnosti úspěch.

I když pro čínské výrobce platí, že své skládačky představují obvykle jen pro domácí trh, už Oppo nebo Techno expandují i do světa, a dá se tedy očekávat, že je bude Realme následovat. Viceprezident společnosti Madhav Sheth zveřejnil na Twitteru otázku, ve které se ptal uživatelů, zda chtějí zařízení Flip nebo Fold. Jasně tím odkazuje na zajetou terminologii Samsungu a že společnost něco chystá.

Stojí za to zdůraznit, že to sice není potvrzení toho, že v blízké budoucnosti přijdou skládací telefony Realme, je ale dost dobře možné, že tímto už společnost na své novinky vnadí. Byla by to totiž jasně negativní reklama, kdyby společnost tímto způsobem naznačila skládací zařízení, ale neměla by v nadcházejících měsících žádné oficiálně uvést. Už v květnu se pravděpodobně dočkáme odhalení Google Pixel Foldu a o skládacích telefonech slýcháme čím dál více, takže se dá tušit, že to skutečně bude trend budoucnosti.

Dnes nejčtenější

.