Zavřít reklamu

Po letech čekání společnost Google koncem loňského roku konečně uvedla na trh hodinky Pixel Watch spolu s nejnovější generací svých chytrých telefonů a zdá se, že tyto chytré hodinky jsou pro společnost tak trochu hitem – během prvních několika měsíců byly dodány statisíce kusů.

Společnost Canalys v souvislosti s prodejem hodinek uvedla, že ve 4. čtvrtletí roku 2022, tedy v prvních třech měsících, kdy byly chytré hodinky k dispozici k prodeji, se společnosti Google podařilo prodat 880 000 kusů hodinek Pixel Watch. To stačilo k tomu, aby si Google obhájil druhé místo na trhu s chytrými hodinkami s 8% podílem na celkovém objemu prodejů. Trhu zatím stále ještě kraluje společnost Apple s 28% podílem, na pomyslné bronzové pozici se s 5,9% podílem umístila společnost Samsung.

Drtivou většinu dodávek nositelných zařízení společnosti Google samozřejmě netvoří hodinky Pixel Watch – patří sem například také  zařízení Fitbit, která tvoří většinu ze čtyř milionů kusů dodaných ve 4. čtvrtletí 2022. Společnost Apple ve stejném období prodala necelých 14 milionů chytrých hodinek, zatímco prodeje firem Samsung, Xiaomi a Huawei se pohybovaly kolem tří milionů. Dodávky nositelných zařízení jako celku v uplynulém roce klesaly, přičemž trh se meziročně zmenšil o 18 %. Google zaznamenal pokles o 25 %, společnost Samsung zaznamenala v tomto směru pokles o 35 %. Apple se nepřekvapivě udržel s poklesem o „pouhých“ 17 %. Společnost Canalys také uvádí, že hodinky Pixel Watch dokázaly zvýšit růst chytrých hodinek Google o 16 %.

Společnost Google v současné chvíli již přestává klást velký důraz na produkty řady Fitbit, Versa a Sense, a podle dostupných informací má do budoucna v plánu soustředit se spíše na zmíněné Pixel Watch.

Dnes nejčtenější

.