Zavřít reklamu

Nástroj ChatGPT z dílny společnosti OpenAI se těší čím dál větší popularitě, a není tedy divu, že se v tomto směru inspirují i jiné společnosti – Google nevyjímaje. Je to právě Google, kdo nově obohacuje některé ze svých služeb o užitečné funkce, podobné technologii ChatGPT.

Společnost Google dnes oznámila, že její platforma Workspace získává první vlnu produktů a funkcí umělé inteligence, a to včetně generativní AI podobné chatbotu ChatGPT. Ta bude integrovaná například do služby Dokumenty Google, podporu technologie umělé inteligence ale získává například také Gmail. V Dokumentech Google se umělá inteligence dokáže postarat například o vytváření osnov nových dokumentů na základě stručného zadání. Funkce bude samozřejmě k dispozici přímo v rozhraní samotných Dokumentů Google.

Společnost Google v této souvislosti dále naznačila, že se uživatelé mohou do budoucna těšit třeba na možnost „brainstormingu, korektur, psaní a přepisování“ v dokumentech s pomocí umělé inteligence. Kromě Dokumentů Google oznamuje také další funkce AI v rámci služby Gmail. Nad rámec stávajících funkcí Smart Reply a Smart Compose bude Gmail schopen převzít krátký e-mail a rozšířit jej, stejně jako změnit tón e-mailu tak, aby měl formálnější tón. Umělá inteligence také dokáže převzít delší pasáže a zkrátit je, rozdělit obsah do odrážkových seznamů nebo vytvořit delší koncept na základě výzvy ze strany uživatele.

Google také ujišťuje veřejnost o tom, že AI rozhodně nemá nahradit lidskou „vynalézavost, kreativitu a inteligenci“, a dodává, že AI nástroje vytváří tak, aby uživatelé měli vše pod kontrolou.

Dnes nejčtenější

.