Zavřít reklamu

V posledních měsících se zdá, že umělá inteligence bere svět technologií doslova útokem. Ve všech možných pádech se skloňuje zejména nástroj ChatGPT, který si nyní dokonce našel cestu na sociální platformu Snapchat. Využívání ChatGPT v rámci Snapchatu má ale jeden háček.

Tvůrci sociální platformy Snapchat zpřístupnili bota s umělou inteligencí, který využívá zmíněnou technologii ChatGPT. Nově představený nástroj nese název My AI, a jedná se o první implementaci virálního chatbota OpenAI v aplikaci sociálních médií. Služba My AI je k dispozici platícím uživatelům aplikace Snapchat, tedy těm, kteří využívají Snapchat Plus. Těmto uživatelům se chatovací bot  nově zobrazí připnutý v horní části displeje na kartě chatů. Even Spiegel ze společnosti Snap uvedl, že služba bude postupem času dostupná všem uživatelům Snapchatu.

Snapchat na svém Twitteru propaguje nový nástroj prostřednictvím videa, na kterém umělá inteligence skládá haiku. Pokud jste doufali, že z bota na Snapchatu vyloudíte nejrůznější odpovědi, možná vás zklame, že platforma jeho odpovědi omezila. Inženýři společnosti Snap vycvičili umělou inteligenci tak, aby dodržovala důvěryhodnost a bezpečnostní zásady společnosti a vyhýbala se nadávkám, násilí, sexuálně explicitnímu obsahu, politickým názorům a zavádějícím informacím. Společnost Snap zároveň v související tiskové zprávě uvádí, že My AI je „náchylná k halucinacím“ a stále ji lze obelstít, aby řekla téměř cokoli. „Všechny konverzace s My AI se budou ukládat a mohou být přezkoumány za účelem vylepšení produktu,“ uvádí Snapchat. Společnost varovala uživatele, aby chatbotu nesdělovali žádná tajemství a nespoléhali se na jeho rady.

Je to již podruhé, co můžeme vidět technologii ChatGPT implementovanou v mobilní aplikaci. Společnost Microsoft nedávno integrovala bota poháněného umělou inteligencí do svých mobilních aplikací Bing a Edge.

Dnes nejčtenější

.