Zavřít reklamu

Xiaomi ve svých smartphonech odvádí v poslední době vynikající práci s jejich fotoaparáty. Xiaomi 13 Pro byl velice dobře přijat pro svůj systém tří 50MPx fotoaparátů značky Leica, které se navzájem vyrovnají svou kvalitou. Čínský výrobce možná ale bude chtít překonat sám sebe, a to přítomností hned čtyř 50MPx zadními fotoaparáty u nadcházejícího modelu Xiaomi 13 Ultra.

Známý leaker Yogesh Brar se podělil o údajné specifikace nadcházející vlajkové lodi Xiaomi. Podle něho se očekává, že telefon bude mít velmi silné specifikace, a pokud mohou být Xiaomi 13 Pro a Xiaomi 12S Ultra nějakým měřítkem, tak Xiaomi 13 Ultra by se mohl stát jedním z nejlepších fotomobilů roku 2023.

Očekává se tedy, že telefon bude mít na zadní straně čtyři 50MPx fotoaparáty, které pokryjí všechny případy použití, kdy půjde o standardní, ultraširokoúhlý a dva teleobjektivy. Jeden teleobjektiv by měl nabídnout 3,2x přiblížení, druhý buď 5x nebo 10x. Spolupráce s německým výrobcem optiky Leica zůstává. Přední fotoaparát by měl být 32MPx.

Samozřejmě to ale není jen o fotoaparátech, protože Xiaomi 13 Ultra má být údajně vybaven 6,7palcovým 120Hz QHD+ AMOLED LTPO displejem, podobně jako je tomu u modelu 12S Ultra. Jelikož se jedná o špičkovou vlajkovou loď, dostane Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 spolu s možnostmi 12/16 GB RAM a 256GB a 512GB interním úložištěm. Telefon bude také mít 4 900mAh baterii, která bude podporovat 90W kabelové a 50W bezdrátové nabíjení. Zařízení poběží na Androidu 13 s nadstavbou MIUI 14.

Dnes nejčtenější

.