Zavřít reklamu

To, co bylo veřejným tajemstvím je nyní skutečností. Google na své úvodní Keynote ke konferenci Google I/O oficiálně uvedl trio dlouho očekávaných hardwarových produktů, a to ohebný telefon Pixel Fold, odlehčený Pixel 7a a konečně i Pixel Tablet.

Úvod události patřil novinkám v umělé inteligenci, došlo i na Android 14 a jeho novinky. Na hardware došlo až v závěru dvouhodinové Keynote. Tím hlavním je zde samozřejmě Pixel Fold, který je vlastně ohebnou verzí Pixelu 7 Pro. Pixel 7a je naopak odlehčením Pixelu 7, kdy je zde sice Tensor G2 (stejně jako ve Foldu), ale zařízení je osazeno menším 6,1“ displejem. Kupodivu jsme se ale dočkali i bezdrátového nabíjení.

Pixel Tablet společnost ukázala už před rokem, na podzim loňského roku jsme se pak dočkali bližšího jeho představení a nyní jde tedy konečně do prodeje. Pro Google má stejně jako Pixel Fold význam především v tom, že na něm může společnost prezentovat možnosti Androidu a nalákat na něho tak výrobce.

Oproti budgetovému Pixelu 7a, který se bude prodávat za v přepočtu nějakých cca 11 500 Kč, je Pixel Fold na vrcholu portfolia a společnost za něho bude chtít v přepočtu nějakých 44 tisíc Kč. Je jasnou konkurencí pro Galaxy Z Fold4 Samsungu. Pixel Tablet bude stát podobně jako Pixel 7a. Více se o jednotlivých produktech dočtete na blogu Googlu.

Dnes nejčtenější

.