Zavřít reklamu

Jsme jen chvíli před uvedením nové Motoroly Razr, přičemž informace o modelu Ultra unikly v posledních týdnech již nesčetněkrát. Dnes jsou zde další podrobnosti, které se týkají voděodolnosti. A jak to tak vypadá, novinka Motoroly nebude tak odolná, jako konkurenční skládačka Samsungu.

Už víme, že Motorola Razr 40 Ultra, jak zní její mezinárodní označení, bude mít čip Snapdragon 8+ Gen 1 s 8 GB RAM a 256GB úložištěm, 33W nabíjení u 3 800mAh baterie, 12MPx hlavní fotoaparát a 6,9palcový skládací displej s 3,6palcovým vnějším displejem. Novinkou je však zmínka o voděodolnosti, která bude u nové Motoroly zřejmě jen IP52.

To je výrazně méně než u modelů Samsung Galaxy Z Flip3 a Flip4, které mají stupeň krytí IPX8. Hodnocení Motoroly jednoduše odkazuje na vodoodpudivou povrchovou úpravu, kterou společnost používá na všech svých telefonech, a která uděluje hodnocení IP52 prakticky každému zařízení v katalogu značky. To je trochu škoda, protože voděodolnost byla jednou z největších předností posledních skládacích generací Samsungu.

I tak ale bude mít Motorola čím zabodovat. Jde o rozhraní ReadyFor, které poskytne zařízení desktopové rozšíření systému, což je vlastně obdoba režimu DeX Samsungu. Ten jej ale svým skládačkám řady Flip ještě nedává, čeká se to až u letošní generace Flipu5. Motorola má v plánu uvést své skládačky už 1. června.

Dnes nejčtenější

.