Zavřít reklamu

Jste-li milovníky filmů, jistě vám není Kinobox cizí. Letos v létě prošel jeho web poměrně zásadním vylepšením, kdy jej následovala i aplikace. Mobilní Kinobox je tedy zcela nový a jedná se o to nejlepší místo, ve kterém můžete hltat všechny informace ze světa filmů, seriálů, VOD platforem a všeho, co se točí kolem filmové tvorby. 

Redesign samozřejmě pomohl, protože aplikace působí svěžím a moderním dojmem, přitom je svižná, jak jen to vaše připojení umožňuje. Na nic nikde nečekáte a jdete hned za tím nejdůležitějším – obsahem. Ten je navíc personalizovaný právě vám a tomu, co vás vlastně zajímá. I proto je ale důležité přihlášení se.

Obsah šitý vám na míru 

Může za to už ten fakt, že si hned po spuštění aplikace zvolíte streamovací služby, ke kterým máte přístup, nebo vás obecně zajímají a titul vám je bude upřednostňovat. Rozhraní je pak velice intuitivní a dělí se do jasných záložek podle toho, co vám nabídnou. Záložka Domů je to hlavní. Integruje do sebe všechno, co potřebujete vědět.

Jsou zde články z webu, které si přímo v aplikaci přečtete, není zde tedy žádné zbytečné přesměrovávání. Jsou zde populární videa, tedy typicky trailery. Dále zde najdete sekce, jako jsou Nové filmy online a Nové seriály online, které jsou vám zobrazovány právě podle počátečního výběru. Tyto nabídky ale najdete i v samostatných kartách. 

Nechybí ani novinky v kinech, nový obsah, který můžete vidět online, nejnovější recenze a další novinky. Člověk si jednoduše říká, co chtít víc a proč to vlastně chtít? Proč chodit vůbec jinam a proč třeba na web, když zde máte vše na jednom místě a hned po ruce?

Moje filmy, moje seriály 

Skvělé je, že pokud nevíte, co si zrovna pustit, můžete si mezi filmy i seriály rozkliknout v horní liště nejen novinky, ale i trendy nebo žebříčky. Každý přítomný titul nabízí detaily a podrobnosti, můžete jej ohodnotit hvězdami, recenzí, přidat do watchlistu nebo oblíbených. Takto označený obsah pak najdete v záložce Moje. Díky tomu máte dokonalý přehled o tom, co jste už viděli, jak jste to hodnotili a co všechno vlastně ještě vidět chcete a jen jste to dosud nestihli. 

Napříč celou aplikací funguje také vyhledávání. Můžete do něho zadat název filmu, jméno režiséra, herce a najdete podrobné výsledky. Toto vyhledávání je ale podstatně komplexnější. Přítomné filtry vám totiž vyhledají třeba jen takový obsah, který je v českém dabingu. Aplikaci samozřejmě nechybí ani tmavý režim.

Když už jsme nakousli to hodnocení, můžete si všimnout, že jsou zde hodnoceny i ty filmy, které vlastně ještě nebyly vydány. Toto hodnocení je však doprovozeno poznámkou AI, protože jej má na svědomí právě umělá inteligence. Její smysl je takový, že vám má napovědět, jestli na daný snímek třeba vyrazit do kina, nebo raději vybrat jiný. Poslední záložka menu je jen zkratkou k záložkám a jejich nabídkám, obsahuje ale i nastavení aplikace a notifikací – to třeba na dostupnost očekávaného filmu. 

Je to i streamovací platforma 

O filmech dostupných zdarma jsme se už zmínili. Skvělé na tom ale je, že si je přehrajete přímo v aplikaci Kinobox. Aktuálně se jedná třeba o Důvěrný nepřítel, Lidice, Trainspotting, Po čem ženy touží, Fighter, Cesta do pravěku a další stovku titulů. Aplikace se tedy hodí už i pokud si žádné VOD služby neplatíte. Zde máte obsah na vyžádání také, ale bez nutného předplatného.

Je co kritizovat? Prostě není. Kinobox je ucelenou a komplexní platformou, která si v mém telefonu zaslouží své pevné a čestné místo, protože jí jasně nahrazuji jinou tuzemskou konkurenci, kterou svými možnosti strká Kinobox prostě do kapsy – bez jediného zaváhání. 

Dnes nejčtenější

.