Zavřít reklamu

ZTE Libero Flip je jasnou konkurencí pro Galaxy Z Flip5 Samsungu. Dobře pro něho je ale to, že stojí zlomek ceny svého jihokorejského soka, díky čemž se tak jedná o dosud nejdostupnější ohebný telefon.

Na japonském trhu totiž vyjde na v přepočtu 420 dolarů, což je necelých 10 tisíc Kč – to samozřejmě bez patřičných poplatků. I tak je ale o poznání levnější, než řešení Samsungu. Navíc v předobjednávkách se můžete dostat ještě níže, a to až na 265 dolarů, takže nějakých mrzkých 6 200 Kč. Za tuto cenu u nás dostanete akorát tak mizerné Áčko od Samsungu.

Telefon má přitom 6,9“ OLED displej s rozlišením FHD+, vnější kruhový 1,43“ displej, 50MPx hlavní fotoaparát, 2MPx fotoaparát hloubky a vnitřní 16MPx fotoaparát. Čip je Snapdragon 7 Gen 1, RAM je 6GB, vnitřní úložiště 128GB. Baterie je 4 310mAh s 33W nabíjením, odolnost je IP42. Celé to jede ještě na Androidu 13 s nadstavbou výrobce, který dává softwaru specifické funkce vycházející z ohebné konstrukce, zatím ale nejde o nic, co bychom už neviděli právě u Samsungu. Start prodeje začíná 29. února.

Dnes nejčtenější

.