Zavřít reklamu

Řada hodinek Pixel Watch nabízí funkci Watch Unlock, která umožňuje telefonu s Bluetooth odemknout vaše nositelné zařízení. Zdá se, že se ji ale Google chystá s budoucími Pixel Watch 3 ještě vylepšit.

9to5Google prozkoumal nedávno vydanou novou verzi aplikace Play Services a našel odkazy na „rozsah UWB“ pro funkci Watch Unlock. Je zde i několik odkazů na to, že Watch Unlock založený na UWB nefunguje v zemích, které tento protokol připojení nepovolují: „Ultraširokopásmové připojení je v této zemi nedostupné. Stále můžete používat Watch Unlock, ale může dojít k mírnému zpoždění a menší přesnosti,“ stojí v textu.

Netřeba dodávat, že se zdá, že Google zjevně používá UWB pro rychlejší a přesnější odemykání přes váš telefon. Ale je tu jen jeden problém, a to skutečnost, že UWB není k dispozici na Pixel Watch nebo Pixel Watch 2. Jasně to naznačuje, že tato novinka bude dostupná jen pro chystané Pixel Watch 3. UWB by ale pomohlo více. Tento standard se používá také pro digitální klíče od auta, vylepšené ovládání chytré domácnosti a chytré dveřní zámky. Je tedy logické, že by Pixel Watch 3 mohly nabídnout některé z těchto funkcí, které konkurence už ale umí.

Dnes nejčtenější

.