Zavřít reklamu

Mobilní řada Galaxy Z Fold od Samsungu se může v budoucnu těšit levnější verzi. Kvůli tomuto kroku se však budou muset zbavit jedné velmi klíčové funkce. Ve vývoji jsou v současné době hned dva modely, přičemž první model bude v duchu jeho předchůdce s tím, že bude samozřejmě obsahovat hned několik nových funkcí. Druhý model, který bude nízko rozpočtový, přijde sice o funkci vstupu perem, které je pro tyto modely identické, ale na celkové funkčnosti se nic nezmění a výkonem se mu téměř vyrovná.

Díky odstranění vstupu pomocí pera by se telefon měl také ztenčit, což potvrdil Ross Young ze společnosti Display Supply Chain Consultants, který se vývojem zaobírá. Digitizér, který funkci umožňuje je totiž příliš tlustý, proto jsou mobily této řady objemnější. Normální mobilová verze se momentálně prodává kolem 40 000,- a uložiště má rozsah od 256 GB do 1 TB. Nízko rozpočtová verze bez zmíněné funkce by měla stát podstatně méně, zatím však není známo o jakou částku se bude jednat.

Díky své nižší ceně bude verze FE (Fan Edition) mnohem atraktivnější, protože se spoustu lidí u mobilů kouká především na jeho cenovku. „Galaxy S24 FE by se měl výkonem k vlajkovému modelu přiblížit, toho se nemusíte vůbec bát,“ uklidnil sledující Jay Bonggolto z místních médií. Modely FE by dle všeho měly obsahovat výkonnější baterii 4 500 mAh a také 6,1palcový AMOLED displej.

Dnes nejčtenější

.