Zavřít reklamu

V dubnu roku 2023 byl na trh smartphonů uveden model od firmy Xiaomi s názvem Poco C51, přičemž v současné době se dle dostupných informací pracuje na jeho nástupci. Nástupce Poco C61 byl spatřen na Google Play Console a nyní už je téměř stoprocentní, že se během tohoto roku můžeme na tento nový model těšit. Do klasického používání bude uveden už od začátku operačním systémem Android 14, což značí méně práce pro budoucí uživatele.

Model bude poháněn MediaTek Helio G36 Soc., který je známý pro své využití v herním průmyslu. Ačkoliv čipová sada zůstane stejná jako u jeho předchůdce, komunita doufá v alespoň nějaké změny. Oproti modelu C51 pak bude mít o celých 50 vertikálních pixelů více, protože se bude chlubit s LCD obrazovkou s rozlišením 720 x 1650 a hustotou 320 ppi. RAM v tomto modelu nebude pouze jedna, ale stále jen o velikosti 4 GB.

Díky certifikaci Bluetooth, kterou model obdržel se dá říci, že Poco C61 bude podobný modelu Redmi A3, který byl uveden v únoru. Nebude však 1:1 totožný, už na prvních obrázkách můžeme vidět, že Poco C61 má děrovač pro selfie kameru, zatímco Redmi A3 používá něco jiného. Navzdory tomu, že nebyly poskytnuty žádné další specifikace je možné, že „zdědí“ podobné, jako má právě zmíněný Redmi A3.

Dnes nejčtenější

.