Zavřít reklamu

První z řad levných telefonů od Googlu byl na trh uveden v roce 2022. Konkrétně se jednalo o Pixel 6a, který převzal svůj design a hlavní specifikace po svém dražším předchůdci Pixelu 6. Aby docílili snížení ceny, museli pak vývojáři v Googlu osekat některé prémiové funkce, které byly pro zlevnění nezbytné a zároveň bylo však nutné, aby se mobil i bez nich dal uživatelsky používat. V současné době však Pixel 6a nenajdete v žádném oficiálním obchodě.

 

Google se rozhodl odstranit levný model Pixel 6a z obchodu Google store a v současné době se nezobrazuje na žádných stránkách. Pokud nyní uživatel rozklikne URL pro zmíněný model, přesměruje ho to automaticky na novější a Googlem prezentováno jako lepší verzi Pixel 7a. Maloobchodní prodejci však mají stále telefon v nabídce a pokud si ho chce někdo pořídit, má nejspíše pár posledních týdnů do vyprodání zásob.

Nejvíc pravděpodobný důvod pro odstranění Pixelu 6a je nejspíše nadcházející ohlášení nejnovějšího modelu Pixel 8a, který měl být uveden na trh v tomto roce. V následujících týdnech se tak technologičtí nadšenci s největší pravděpodobností mohou těšit na několik speciálních upoutávek či speciální stránky pro Pixel 8a v obchodu.

Dnes nejčtenější

.