Zavřít reklamu

Ačkoli se Google I/O 2023 koná až v květnu a od uvedení na trh Pixelu 7a nás dělí ještě několik měsíců, začíná o něm unikat množství informací. Známe nejen zvýšenou RAM ale i to, jak vlastně bude levný telefon Googlu nejnovější řady vypadat. 

Logicky má Pixel 7a využívat čip Tensor G2, který známe již z Pixelu 7 a Pixelu 7 Pro, nemělo by ale chybět ani bezdrátové nabíjení s výkonem 5 W. Nový únik, který má na svědomí server Zing News, ukazuje hardware Pixelu 7a na detailních fotografiích a dává nám možnost podívat se zblízka na to, co nás čeká. Zadní strana telefonu se silně podobá standardnímu Pixelu 7, což opravdu není žádným překvapením. Hlavním rozdílem je, že letošní telefon má stejnou aktualizovanou lištu fotoaparátu z Pixelu 7, namísto zcela skleněného modulu fotoaparátu Pixelu 6a.

Přední strana telefonu má také stejné tlustší rámečky, jaké jsme ostatně viděli už u loňského Pixelu 6a. Kromě toho je také uvedeno, že zařízení má jediný slot na SIM kartu, USB-C pro nabíjení a určitou vodotěsnost. Základ by měl nabídnou 128GB úložiště s 8GB RAM, loni jsme měli jen 6 GB. Neočekává se, že by měla být k dispozici další paměťová varianta. Displej by měl mít fixní obnovovací 90Hz frekvenci. Fotoaparáty by měly být dva 12MPx.

Google vydal Pixel 6a 28. července 2022, ale oznámil ho na Google I/O 2022 v květnu. Je pravděpodobné, že podobný harmonogram by mohl být zaveden i letos. Google I/O 2023 se koná 10. května.

Dnes nejčtenější

.