Zavřít reklamu

Ačkoliv modely od společnosti Google – Pixel 8 a Pixel 8 Pro podporují elektronickou SIM kartu, jejich aktivace je mnohem složitější, než vložení fyzické SIM karty do bočního panelu mobilního zařízení. I když je elektronická SIM karta na trhu už delší dobu, zážitek z jejího používání je stále stejný, spoustu uživatelů má však stále s její aktivací problémy, které se dají vyřešit pomocí následujícího návodu.

Co je potřeba k aktivaci eSIM?

Pokud si při zakoupení nového mobilu Pixel 8 dokoupíte také eSIM, pak se pro aktivaci stačí pouze připojit k internetovému připojení. Pokud však zařízení Pixel 8 již vlastníte, měl by vám váš mobilní operátor poskytnout QR kód na e-mailovou adresu propojenou s vaším účtem. Je toto nezbytné k tomu, abyste svoji eSIM připojili k mobilu, pokud QR kód nemáte, kontaktujte svého mobilního operátora.

Jak aktivovat eSIM na zařízení Pixel 8?

Svoji eSIM můžete aktivovat po nastavení svého nového mobilu. Zároveň tento návod funguje jak pro mobilní zařízení, u kterých teprve přecházíte z fyzické SIM karty na elektronickou, tak pro zařízení, které jste si právě pořídili. Pokud však u výměny fyzické za elektronickou nemáte dostupný QR kód, musíte kontaktovat svého operátora. Poté postupujte podle jednoduchého návodu:

  1. Otevřete „Nastavení“
  2. Stiskněte „Síť a Internet“
  3. Stiskněte „SIM“
  4. Stiskněte „Přidat SIM“
  5. Stiskněte „Stáhnout novou SIM“
  6. Naskenujte QR kód, který vám poskytl váš operátor
  7. Stiskněte „Stáhnout“ v pravém dolním rohu pro potvrzení vaši nové eSIM karty.

Celková doba stahování nové eSIM je zhruba 5 minut. Posléze se mobilní zařízení automaticky připojí k nové eSIM od vašeho operátora.

Témata: , , ,

Dnes nejčtenější

.