Zavřít reklamu

Google uvedl své Pixel Watch na podzim loňského roku, kdy jejich základní cenu na domovském trhu v USA stanovil na 349 dolarů. Kolik ale společnost skutečně stojí vyrobit své první chytré hodinky? Nová zpráva od Counterpoint Research se zaměřuje na jednotlivé komponenty a technologie, přičemž jasně ukazuje, že Google na hodinkách pěkně vydělává.

Tato hloubková analýza ukazuje, že celkové náklady na Pixel Watch činí 123 dolarů. Toto číslo nicméně nezahrnuje náklady na výzkum, vývoj a marketing, jen součet hardwaru. Hlavním finančním příjemcem je zde nečekaně Samsung, který si díky dodávce čipové sady, LTE transceiveru a dalších spárovaných komponent bere přibližně 20 % všech nákladů. Je zde ale také třeba koprocesor NXP a paměť vyrobená společností Kingston. Tyto kombinované náklady na dva procesory a paměť tvoří téměř 27 %.

Pixel Watch náklady

Druhým největším příjemcem je společnost BOE, která Googlu prodává vlastní 1,2palcový OLED displej. Čip GPS dodává Broadcom, stejně jako kombinovaný čip Wi-Fi/Bluetooth, zatímco STMicroelectronics dodává součástky potřebné pro podporu eSIM a Google Pay. Šestiosý inerciální senzor a digitální kompas také pocházejí od STMicroelectronics, zatímco systém monitorování srdečního tepu využívá díly Texas Instruments.

Dnes nejčtenější

.