Zavřít reklamu

Spoločnosť Samsung na dnešnej konferencii predstavila nový prírastok do rodiny Note, ktorý pomenovala ako Galaxy NotePRO. Slovíčko PRO v tomto prípade predstavuje zameranie produktu na profesionálnych užívateľov, ktorí hodlajú svoje tablety využívať produktívne. Práve preto sa môže tablet pochváliť 12,2-palcovým displejom s rozlíšením 2560×1600 bodov. Špecifikácie produktu ostali totožné s tými, ktoré sa objavili na internete, no tentoraz dostávame detaily o prostredí.

Galaxy NotePRO bude dostupný hneď v dvoch verziách, ktoré sa odlišujú svojim hardvérom. Prvá verzia podporuje len WiFi siete, pričom tá obsahuje osemjadrový procesor Exynos 5 Octa s frekvenciou 1,9 GHz pri štyroch jadrách a 1,3 GHz pri ďalších štyroch jadrách. Druhý variant, s podporou LTE sietí, pre zmenu ponúkne štvorjadrový procesor Snapdragon 800 s frekvenciou 2,3 GHz. Operačnú pamäť predstavuje 3 GB. Prítomný je zadný 8-megapixelový a predný 2-megapixelový fotoaparát. Prístroj bude dostupný v dvoch kapacitných verziách, konkrétne v 32 a 64 GB. Samozrejmosťou je možnosť rozšíriť úložisko pomocou micro-SD pamäťovej karty. Batéria s kapacitou 9 500 mAh ponúkne viac ako 10 hodín výdrže na jedno nabitie. Už tradične je tu prítomný stylus S Pen, presne tak ako u ostatných prístrojov zo série Galaxy Note.

Prístroj tiež obsahuje operačný systém Android 4.4 KitKat, pričom sa bude jednať o prvý tablet s týmto operačným systémom na trhu. Android je obohatený o novú softvérovú nadstavbu MagazineUX, ktorá predstavuje úplne nové prostredie pre tablety PRO. Prostredie sa skutočne podobá na akýsi magazín, pričom svojimi prvkami môže pripomínať Windows Metro. Novinkou v tomto prostredí je možnosť otvoriť až štyri aplikácie na obrazovke, k čomu ich stačí jednoducho pretiahnuť na obrazovku z menu, ktoré sa dá vysunúť z pravého boku obrazovky. Tablet je určený na produktivitu, čo potvrdzuje nová funkcia E-Meeting. Tá umožní pripojiť tablet až k ďalším 20-tim, vďaka čomu je možné zdieľať a spolupracovať na dokumentoch. Prítomná je aj Remote PC funkcia. Tablet je skutočne tenký, predstavuje len 7,95 milimetra a má váhu 750 gramov.

Inovácia prichádza aj v prípade sťahovania. WiFi podporuje 802.11a/b/g/n/ac s podporou MIMO, teda so schopnosťou dvojnásobne rýchlejšieho downloadu. Prítomný je aj Network Booster, technológia, ktorá umožní skombinovať vaše mobilné pripojenie s WiFi sieťou. K tabletom budú dostupné aj nové obaly Brand Book s dizajnom Nicholas Kirkwood alebo Moschino.

Dnes nejčtenější

.