Zavřít reklamu

Tak je to tady. Jihokorejský gigant konečně představil svůj nový tablet Galaxy Tab S4, kterým se pokusí prosadit na stagnujícím trhu s tablety. Novinka přinesla pár velmi zajímavých věcí, které by mohly potenciální zákazníky skutečně zaujmout. Pojďme se na ně tedy společně podívat.

Nový Galaxy Tab S4 se chlubí 10,5” AMOLED displejem v poměru 16:10. U tabletu již nenaleznete na přední straně žádné fyzické tlačítko a ani čtečku otisků prstů. Samsung se v tomto případě rozhodl vsadit především na svůj sken obličeje a oční duhovky, kterým by měl bezpečnost dat v tabletu dostatečně zajistit. Co se pak týče dalších hardwarových specifikací, srdcem tabletu je osmijádrový procesor Snapdragon 835, kterému sekundují 4 GB RAM paměti. Těšit se můžete na varianty se 64GB a 256GB úložištěm, které lze již klasicky rozšířit pomocí microSD karet. Ani výdrž tabletu nebude v žádném případě špatná. Baterie má totiž kapacitu 7300 mAh, díky čemuž se může tabletu pochlubit až šestnáctihodinovou výdrží baterie při přehrávání videa, což je mimochodem o 6 hodin delší doba, než kterou se může chlubit konkurenční iPad Pro. Mezi další přednosti tohoto tabletu pak patří 8 MPx přední a 13 MPx zadní fotoaparát, podpora rychlonabíjení, díky které jste schopni tablet nabít naplno za 200 minut či asistentka Bixby.

Asi nejzajímavější novinkou je implementace platformy Samsung DeX, kterou můžete znát zatím jen jako doplněk pro vlajkové lodě od Samsungu. Díky DeXu můžete z tabletu velmi jednoduše vytvořit osobní počítač, na kterém můžete po připojení klávesnice, myši a monitoru bez problému pracovat. Tablet pak lze využít k rozšíření pracovní plochy nebo jako touchpad. Samozřejmostí je pak podpora S Penu

Pokud jste si začali na tento tablet brousit zuby, můžete začít jásat. Do České republiky totiž samozřejmě dorazí a to už 24. srpna. Prodávat se bude v černé a šedé variantě a vyjde vás v nejnižší kapacitě na 17 999 Kč ve verzi s WiFi a na 19 499 korun ve verzi s LTE. 

galaxytabs41-fb

Dnes nejčtenější

.