Zavřít reklamu

Velmi dlouhou dobu se spekulovalo o vůbec prvním Android telefonu finské Nokie. Vlastně nebylo ani jasné, co s mobilní divizí bude, protože ji před nějakým časem odkoupil americký gigant Microsoft. Nyní je ale všem spekulacím konec a Nokia nabírá zcela nový dech, a to dost stylovým způsobem. 

Je pravda, že Nokia už nebude to, co bývala. Pořád se ale jedná o Finskou společnost, která má co nabídnout. V sobotu, HMD Global, což je firma spadající pod Nokii, představila zbrusu nový kousek pod názvem Nokia 6. Jedná se o vůbec první Android telefon s logem Nokia. Ano, je pravda, že se již v loňském roce snažil výrobce vydat první telefon s tímto operačním systémem, ale to se jaksi nepovedlo.

Bohužel je tu hodně špatných zpráv. Nokia 6 se bude prozatím prodávat jen v Číně, a není vůbec jisté, kdy se dostane k nám do Evropy – jestli vůbec. Telefon není sestaven na bázi iPhonu 7, jak se na první pohled může zdát. Novinka bude v Číně dostupná nejprve v polovině roku, a to za příjemnou cenu 250 dolarů.

„Zařízení, které jsme se rozhodli představit, je sestaveno na potřebách dnešních uživatelů. Telefon tedy disponuje dostatečným výkonem, velkým displejem a za cenu, na kterou jsou čínští spotřebitelé zvyklí.“

Samotný telefon pak nabízí unibody konstrukci vyrobenou z aluminia řady 6000 – výrobní proces jednoho kousku zařízení trvá něco málo kolem 11 hodin. Nokia 6 disponuje 5,5palcovým Full HD displejem obohaceným 2.5 sklem typu Gorilla Glass. Dále zde najdeme procesor od Qualcommu, přesněji Snapdragon 430, X6 LTE modem, 4 GB RAM, 64 GB vnitřní úložiště, 16 a 8megapixelový fotoaparát, nebo duální reproduktory Dolby Atmos či Android 7.0 Nougat.

nokia-6-android-hmd1

Zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.