Zavřít reklamu

Samsung je zjevně jednou ze čtyř společností, které mají zájem koupit zdravotnickou divizi společnosti Nokia. Podle francouzského zpravodajského serveru Le Monde jihokorejský gigant usiluje o divizi zvanou Nokia Health, která se zabývá digitálním zdravotnictvím. Dále projevily zájem o Nokia Health ještě společnost Nest, jež patří pod křídla Googlu, a další dvě francouzské firmy.

Nokia koupila startup zaměřený na digitální zdravotnictví Withings v roce 2016, čímž se chtěl zaměřit na trh s inteligentními zdravotními pomůckami. Po převzetí startup přejmenovala na Nokia Health, přičemž divize momentálně vyrábí celou řadu zdravotních produktů pro domácnost, například měřič aktivity či snímač spánku.

Ovšem divizi se zjevně nedaří tak, jak si Nokia představovala, a proto společnost posouvá dále. Podle serveru Le Monde kupec zaplatí méně než 192 milionů dolarů, za což Nokia předtím startup koupila.

O Nokia Health mají zájem Google, Samsung a ještě další dvě společnosti, a tak je nyní ve hvězdách, do jakých rukou se divize dostane. Samsung i Google vyvíjejí pestrou škálu inteligentních produktů zaměřených na zdraví, a tak je jejich zájem o Nokia Health logický.

nokia

Dnes nejčtenější

.