Zavřít reklamu

Gigant Samsung Electronics existuje na našem trhu už neuvěřitelných 78 let a málokdo by dnes řekl, že ve svých začátcích se firma zabývala například produkcí cukru a podnikáním v oblasti pojištění. Když v roce 1978 Lee Bylung-Chul založil v Tegu svůj malý podnik pod značkou Samsung Store, určitě neměl ani ponětí, že postavil základy kolosu, která tvoří 20% celkového exportu Jižní Korey.

Od černobílé televize k prvním chytrým hodinkám

Historie Samsung Electronics, jak značku známe dnes, ukrývá nesčetné poklady. Jako vůbec první elektronický výrobek představila firma v roce 1970 černobílou televizi, o pár let později i v barevné verzi. První mobilní zařízení ovšem skončilo katastrofou a autotelefon z roku 1985 se na pulty dostal pouze na krátkou dobu a následně jeho výroba byla ukončena.

Kdo by byl řekl, že základy dnešních hodinek Gear byly položeny v roce 1999 a to zařízením SPH-WP10, jenž můžeme považovat za vůbec první hodinky na světě. Z poněkud bizarně vypadajícího přístroje se dalo i telefonovat, nabití baterie vystačilo na 90 minut hovoru. Podsvícený LCD displej a možnost hlasových příkazů znamenala v této době převratnou inovaci.

Smartphone dávno před iOS a Androidem

První mobilní telefon sice neznáme z dílny Samsungu, ale korejský gigant vtrhl na trh s takovou agresí a nadšením, že rozhodně můžeme říct, že firma položila základy pro všechny dnešní chytré telefony. V roce 2001, kdy „frčel“ dnes už mrtvý koncept PDA zařízení, Samsung vydal model SPH-i300. PDA zařízení, ze kterého se dalo navíc telefonovat, disponovalo barevným displejem a fungovalo na platformě Palm OS.

První smartphone SPH-i300

 

Desetileté prvenství v prodeji TV, přes 370 000 zaměstnanců a jednička v prodeji smartphonů jsou známky toho, že historie Samsung Electronics, jakožto obřího elektronického kolosu, může začít u něčeho tak malého, jako je prodej lokálních potravin.

Historie Samsung Electronics

Dnes nejčtenější

.